Autor: Tööstusuudised.ee • 23. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EAS viis väikelaevatootjad läbi aegade võimsaimale ühisstendile

Alunaudi uusim paat A6RIB
Foto: Alunaut
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) viis 11 Eesti ettevõtet 21.-29. jaanuarini Saksamaal toimuvale Euroopa suurimale paadimessile Boot, kus uudistoodetena esitlevad eestlased veesõidukeid mootorpaatidest kuni purjejahtideni.

Lisaks on ühisstendil ka uudseid komposiitdetaile, paadisildu, veespordivahendeid ja veeturismiteenuseid. Euroopa suurimal paadimessil Boot korraldab EAS Eesti ühisstendi kolmandat korda ning senistest peaaegu kaks korda suuremal näitusepinnal.

„Tegemist on EASi korraldatud ühisstendidest seni suurimaga, mis hõlmab ligi 900 ruutmeetrit näitusepinda. Kiirelt arenev Eesti väikelaevaehitus on Euroopa tihedas konkurentsis üha kõrgemalt hinnatud ja tutvustab Eestit kõige paremast küljest,“ ütles EASi ühistendide projektijuht Eero Raun pressiteates.

Eesti väikelaevatootjatele on Soome olnud läbi aegade esmane sihtturg, kuid mullu kasvas ekspordimaht Saksamaale isegi suuremaks. Lisaks Eesti ettevõtete tuntuse kasvatamisele ja ühisstendide korraldamisele tegeleb EAS Saksamaal ja teistel välisturgudel otseinvesteeringute kaasamisega ja Eesti kui reisisihi turundamisega.

„Varem oleme osalenud EASi toel peale Boot messi ka Hamburgis toimuval paadimessil Hansebootil ning kogemus on näidanud, et klientidega kohapeal otse suhtlemisest on palju abi. Messidel käimine aitab paremini eristada, mis on klientide jaoks oluline ning millele oma toodete esitlemisel rohkem rõhku panna. Kui messidel ei käi, siis eksportida ei saa, sest klientide seas ei teki usaldust,“ sõnas ühe messil esindatud Eesti väikelaevatootja Alunaudi juht Mark Muru.

Saaremaal tegutsev alumiiniumpaatide tootja Alunaut esitleb üheksa päeva vältaval messil teiste seas oma uusimat paati A6RIB ning ristsed saab ka 5,5-meetrine keskkonsooliga paat AC-18, mis on hinnatud seeria kõige suurem mudel. Alunaut on juba edukalt Saksamaal kanda kinnitamas ning on parasjagu tootmas päästepaate Saksa Punase Risti jaoks.

Mainekas paadi- ja veespordimess Boot on suuruselt ja külastajate arvult Euroopa suurim. Sel aastal on esindatud 1800 ettevõtet 72 riigist ning esitletakse paate alates luksusjahtidest, mootorpaatidest kuni purjelaevadeni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077