12. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-piim sai esimese Eesti piimatootjana jala Jaapani ukse vahele

E-Piima juht Jaanus Murakas
Foto: Andres Haabu
E-piim sai esimese Eesti piimatootjana pikaajalise lepingu Jaapani koostööpartneriga, kellele ekspordib selle aasta esimesel poolaastal 500 tonni Gouda juustu.

"See on kindlasti väga rõõmustav ja läbimurdeline uudis, kuna oleme selle nimel väga pikalt ja põhjalikult tööd teinud ja nüüd lõpuks on tulemus käes," kommenteeris E-piima juhatuse esimees Jaanus Murakas Postimehele

Kui tavaliselt on Eesti piimatootjad sealsele turule vaid proovipartiisid müünud, siis käesolev leping tähendab Muraka sõnul pikaajalise, isegi aastakümnete pikkuse regulaarse koostöö algust.

«Jaapan on selline turg, kus mingeid lühiajalisi diile ei tehta. Turul tõmblemine on võõras. Kõik lepingud sünnivad reeglina pikaks ajaks. Sinna on raske jalga ukse vahele saada, aga kui seal sees olla, on see kindel ja turvaline turg,» ütles ta, lisades, et stabiilse turu leidmine mõjub Eesti turu sisesele hinnakõikumisele ja tõmblemisele väga hästi.

Loe pikemalt Postimehe majandusportaalist

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077