Eleoni tuulik tegi tootmisrekordi

Eleoni tuulik Saaremaal Salmel.
Eleoni tuulik Saaremaal Salmel.

Eesti tehnoloogial põhinev Eleon multimegavatt-klassi prototüüptuulik purustas Saaremaal Salmel tootmisrekordi, millega saab katta üle 2800 keskmise kodutarbija aastase energiavajaduse.

Vaatamata tuulevaiksele aastale tootis Eleon 3MW tuulik lõppeval aastal rekordiliselt 11,3 GW/h elektrienergiat, mis kattis 2820 keskmise kodutarbija kogu energiavajaduse. Eelmisel, hea tuulega aastal, tootis Salmel asuv 3MW Eleoni tuulik 11,1 GW/h elektrienergiat, teatas Eleon.

„Selliseid toodangunumbreid ei oleks võimalik saavutada, kui tuulik poleks pidevalt töökorras. Meie tuuliku töökorrasoleku protsent on olnud algusest peale kõrge, ent sel aastal kerkis see veelgi, üle 99%. See võimaldaski meil ligi 20% tuulevaiksemal aastal rohkem energiat toota,“ sõnas Oleg Sõnajalg.

Esimene 180 meetri kõrgune Eleon tehnoloogial baseeruv 3M116 tuulik püsitati 2013. aastal Saaremaal. Tuulik on läbinud edukalt võrgukatsetused ja käimas seeriatootmise käivitamine. Seeriatootmine hakkab toimuma Ida-Virumaal Aidus, kus valmistatakse ette ka 100MW võimsusega referentsparki, et alustada tehnoloogia eksporti välisturgudele.

Eleon AS on 2007. aastal asutatud Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mis arendab multimegavatt-klassi elektrituulikuid.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara