21. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harju Elekter sõlmis suure lepingu

Harju Elektri peadirektor Andres Allikmäe
Foto: Andres Haabu
Harju Elekter Grupp võitis Soome suurima jaotusvõrguettevõtte Caruna hanke alajaamade tarnimiseks.

Eile sõlmitud 2+1+1 aasta leping lisab Harju Elekter Grupi Eesti ja Soome elektriseadmete tehaste senisele toodangule üle tuhande tehases valmistatud komplektalajaama aastas Caruna Grupile, tuues kaasa alajaamade tootmise olulise kasvu. Lepingu orienteeruv maht on 12 miljonit eurot aastas, teatas ettevõte.

Harju Elektri möödunud aasta käive oli 60,7 miljonit eurot, mis tähendab, et sõlmitud lepingu maht moodustab sellest ligi viiendiku. Juba enne lepingu sõlmimist sai aga börsiettevõte (eelmisel aastal) 64 protsenti oma käibest Soomest, mis tähendab et põhjanaabrite osakaal Harju Elektri tegevuses suurendab seda niigi märkimisväärset osa veelgi.

Möödunud aastal oli Harju Elektri puhaskasumiks 3,2 miljonit eurot.

Harju Elektri aktsia reageeris uudisele 4,55protsendilise tõusuga.

Caruna on Soome suurim jaotusvõrguettevõte, kellel on Soomes  orienteeruvalt 20protsendiline turuosa ja kes vastutab 650 000 ettevõtte või üksikisiku elektrienergia varustatuse eest Lõuna-, Edela- ja Lääne-Soomes, Joensuus, Kirde-Uusimaal, Lapis ja Satakunnas.

Harju Elekter on juhtiv kesk- ja madalpinge elektri- ja automaatikaseadmete tootja Baltimaades ning Skandinaavia riikides. Harju Elekter Gruppi kuuluvad elektriseadmete valmistajatehased Eestis, Soomes ja Leedus: Harju Elekter Elektrotehnika ,  Satmatic Oy, Finnkumu Oy ja Rifas UAB , samuti lehtmetalltoodete valmistaja AS Harju Elekter Teletehnika ja kontserni Soome ettevõtetega seotud kinnisvara haldamise firma Harju Elekter Kiinteistöt Oy. Lisaks on Harju Elektril finantsinvesteeringud Läti elektriseadmete müügifirmas SIA Energokomplekss, superkondensaatorite tootjafirmas Skeleton Technologies Group OÜ ja Soome börsiettevõttes PKC Group Oyj.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077