6. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti SKP kasv alla euroala keskmist

Eesti SKP kasv jääb euroala keskmisele alla.
Foto: PantherMedia/Scanpix
Kõigi kolme Balti riigis SKP kasv jäi kolmandas kvartalis euroala keskmisest allapoole, selgub täna avaldatud Eurostati andmetest.

Eelnenud kvartaliga võrreldes oli aeglasima kasvuga Leedu majandus, 0,1%. Eesti ja Läti SKP kasvas eelnenud kvartaliga võrreldes 0,2%, olles samal pulgal Saksamaa ja Prantsusmaa majanduskasvu tempoga. Euroala keskmine SKP kasv oli kvartali baasil 0,3%. Kiireima SKP kasvuga riigid olid euroala Sloveenia, Portugal ja Kreeka.

Aasta baasil kasvas euroala SKP kolmandas kvartalis keskmiselt 1,7%. Euroala riikidest oli kiireim kasv – üle 3% - Hispaanias, Slovakkias ja Sloveenias. Balti riikidest oli aasta baasil kiireim kasv Leedus, 1,7%. Järgnesid Eesti ja Läti vastavalt 1,3% ja 0,3% suuruse kasvuga.

Soome SKP kasvas kvartali baasil 0,4% ja aasta baaasil 1,6%.

Peamiseks euroala majanduskasvu veduriks kolmandas kvartalis oli avaliku sektori ja eratarbimine.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077