• 06.12.16, 14:01
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Eesti SKP kasv alla euroala keskmist

Kõigi kolme Balti riigis SKP kasv jäi kolmandas kvartalis euroala keskmisest allapoole, selgub täna avaldatud Eurostati andmetest.
Eesti SKP kasv jääb euroala keskmisele alla.
  • Eesti SKP kasv jääb euroala keskmisele alla. Foto: PantherMedia/Scanpix
Eelnenud kvartaliga võrreldes oli aeglasima kasvuga Leedu majandus, 0,1%. Eesti ja Läti SKP kasvas eelnenud kvartaliga võrreldes 0,2%, olles samal pulgal Saksamaa ja Prantsusmaa majanduskasvu tempoga. Euroala keskmine SKP kasv oli kvartali baasil 0,3%. Kiireima SKP kasvuga riigid olid euroala Sloveenia, Portugal ja Kreeka.
Aasta baasil kasvas euroala SKP kolmandas kvartalis keskmiselt 1,7%. Euroala riikidest oli kiireim kasv – üle 3% - Hispaanias, Slovakkias ja Sloveenias. Balti riikidest oli aasta baasil kiireim kasv Leedus, 1,7%. Järgnesid Eesti ja Läti vastavalt 1,3% ja 0,3% suuruse kasvuga.
Soome SKP kasvas kvartali baasil 0,4% ja aasta baaasil 1,6%.
Peamiseks euroala majanduskasvu veduriks kolmandas kvartalis oli avaliku sektori ja eratarbimine.
Autor: Äripäev.ee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 14:42
Lihtne lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks - Infopanga võlaregister
Ettevõtte juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnikega ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada ettevõtte rahavoogusid ja tekitada täiendavat stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav protsess, eriti kui sellega kaasnevad pidevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister pakub aga tõhusat lahendust, mis aitab juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele