Autor: Tööstusuudised.ee • 30. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Adven tähistab juubelit

Adven Eesti katlamaja.
Foto: Adven Eesti
Energiaettevõte Adven Eesti tähistab 25. sünnipäeva. Selle ajaga on kohalikust remondiettevõttest kasvanud üks põhjamaade suuremaid energiaettevõtteid.

Adveni eelkäija oli Termest, mis asutati 1991. aastal. Erinevate Eesti soojusettevõte poolt asutatud osaühingu põhitegevuseks oli soojustrasside ja -seadmete remont. Üheksa aastat hiljem sai Termesti omanikuks Soome energiakontsern Fortum. 2012. aastal hakkas ettevõte kandma nime Adven Eesti. Praegu kuulub energiafirma ADVEN gruppi, mille omanikeks on 2016. aasta algusest AMP Capital ja Infracapital. Lisaks Eestile tegutseb ADVEN ka Soomes ja Rootsis.

“Tänaseks on Adven kasvanud Eesti üheks suurimaks soojusetootjaks. Möödunud aastal ulatus Adven Eesti käive 21 miljoni euroni,” ütles Adven Eesti juhatuse esimees Urmo Heinam pressiteate vahendusel. 

Adven Eesti opereerib ja hooldab Adven Eestis  ligi 100 energiakeskust koguvõimsusega 290 MW. Heinami sõnul on Adveni arengu ja edu taga eelkõige inimesed. “25 aastat on Eesti ettevõtte kohta korralik vanus, kuid ettevõtet ei hinnata vanuse, vaid töötajate ja nende saavutuste järgi. Olen uhke, et Advenis töötavad energiavaldkonna parimad professionaalid, kes teevad oma tööd pühendumusega. Just tänu inimestele on Adven kasvanud katlamajade ja soojustrasside remontijast üheks juhtivaks tootjaks ja terviklike energialahenduste pakkujaks,” sõnas Heinam.

1998. aastal algas Termesti ajaloos oluline etapp kui ettevõte võttis üle 50 väikekatlamaja ja kesksoojuspunkti hooldamise, mis pani aluse ettevõtte tänasele kompetentsile ja arengule.

Adven Eesti on üks Eesti suurimaid soojuse tootjaid, mis tegutseb kaheksateistkümnes kaugküttepiirkonnas üle Eesti. Ettevõte pakub energialahendusi tööstus- ja teenindussektoris, varustab soojusega era- ja ärikliente ning tegeleb maagaasi jaotamise ja müügiga. Adven Eestis töötab 75 inimest. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077