24. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

A. Le Coqi juht: loodetud tulust näeb valitsus und

A. Le Coqi juht Tarmo Noop.
Foto: Väinu Rozental
A. Le Coqi juhi Tarmo Noopi sõnul on naeruväärne, et uus valitsus põhjendab aktsiisitõusu murega eestlaste tervise pärast, sest niisugune uus maksupoliitika ei aita kokkuvõttes tervisearengule kuidagi kaasa ning on kogu majanduskeskkonnale halvav.

Noopi sõnul kehtivad majandusseadused igal pool, tahame me siis seda või mitte, kirjutab Postimehe majandusportaal. 

Tema selgitusel on Euroopa kõige suurem piirikaubandus Taani ja Saksamaa vahel. See tähendab seda, et 40 protsenti Taanis tarbitavast õllest ostetakse Saksamaa piirilt. Eestis saab uue poliitika näol olema aktsiiside vahe 2,5 korda suurem kui see on Taani ja Saksamaa vahel.

«Kas te arvate, et see ei hakka meile tõmbetuulena mõjuma? Hakkab, ja kuidas veel,» oli Noop kindel, sest Õlletootjate hinnangul kolib vähemalt 50% alkoholikaubandusest 2018. aastal Lätti.

Loe pikemalt Postimehest

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077