14. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta Ettevõte 2016 on Hekotek AS

AS Hekotek juhatuse esimehele Heiki Einpaulule annab Aasta Ettevõte 2016 auhinna üle Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid.
Foto: EAS
13. oktoobri pidulikul auhinnagalal Eesti Parimad Ettevõtted 2016 pälvis Aasta Ettevõtte tiitli masinaehitusettevõte Hekotek AS. Parimate ettevõtete tunnustamise pidulikku galat korraldavad Eesti Tööandjate Keskliit, EAS ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoda.

Aasta Ettevõte valiti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) konkursi Ettevõtluse Auhind ning Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Konkurentsivõime Edetabeli parimate seast. Sel aastal nomineerisid Aasta Ettevõtte tiitlile Eastman Specialties OÜ, Hekotek AS, Proekspert AS, Estonian Cell AS, SPS Grupp OÜ, Adcash OÜ, Tallink Grupp AS ja Kohila Vineer OÜ.

„EASil on hea meel, et kandidaatide ring on täienenud erinevate valdkondade ettevõtetega. Tänavune Aasta ettevõte on masinatööstuse valdkonna lipulaev Hekotek, kelle toodetud seadmeid kasutavad Baltimaade suuremad puidugraanulitehased ja saetööstused. Lisaks on ettevõte investeerinud igal aastal mitu miljonit eurot tootmise laiendamiseks,“ lausus EASi juhatuse esimees Hanno Tomberg.

“Ettevõtjate tunnustamine nende panuse eest ühiskonnas on kaubanduskoja jaoks alati tähtsal kohal olnud,“ kinnitasEesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman. „Ettevõtlusauhindu üle andes tunnustame ja toome eeskujuks parimaid, kuid teiselt poolt väljendame sellega oma lugupidamist kõikide ettevõtjate ja ettevõtlike inimeste suhtes, sõltumata nende tegevusulatusest või valdkonnast,“ ütles Luman. „Oleme alati toetanud ettevõtliku mõtteviisi edendamist noorte hulgas ning loodame, et noore ettevõtja preemia traditsioon aitab sedagi eesmärki paremini täita.“

“Ettevõtete panus ühiskonna arendamisse väärib tunnustust igal päeval aastas. Igaüks, kes loob kasvõi ühe töökoha, aitab sellega kaasa kõigi eestimaalaste heaolu tõstmisele. Parimaid eristab teistest aga suurelt mõtlemine ja veidi “jalad maast lahti” unistamine samaaegselt piinlikult täpse teostuse ja kokkulepetest kinnipidamisega," ütles Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esimees Tiit Kuuli.

Aasta Ettevõtte valis  esinduslik žürii, kuhu kuulusid ettevõtlusminister Liisa Oviir, majandus- ja taristuminister Kristen Michal, Aasta Ettevõte 2015 võitja Kodumaja Grupp juhatuse esimees Lembit Lump, Eesti Panga president Ardo Hansson, Tallinna Tehnikaülikooli rektor Jaak Aaviksoo, ettevõtja Oliver Väärtnõu (Cybernetica AS juhatuse esimees) ja ettevõtja Ruth Oltjer (Chemi-Pharm AS juhataja, Aasta ettevõtja 2012).

EASi Ettevõtluse Auhind 2016 võitjad:

Aasta uuendaja Estonian Cell ASAasta eksportöör Hekotek ASAasta piirkonna ettevõte Eastman Specialties OÜAasta välisinvestor Kohila Vineer OÜAasta disainirakendaja Proekspert AS

 

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Konkurentsivõime Edetabeli 2016 võitjad:

Konkurentsivõimelisim mikroettevõte 2016 – SPS Grupp OÜKonkurentsivõimelisim väike- ja keskettevõte 2016 – AdCash OÜKonkurentsivõimelisim suurettevõte 2016 – Tallink Grupp AS

 

Konkurentsivõimelisimad ettevõtted 2016 tegevusvaldkonniti:

Stora Enso Eesti AS, tööstus- ja energeetikaA. Le Coq AS, toiduainetööstusSwedbank AS, finantsvahendusBaltic Agro AS, hulgikaubandusTelia Eesti AS, side-, kommunikatsioon ja ITTallink Grupp AS, turismTallinna Kaubamaja Grupp AS, jaekaubandusE.L.L. Kinnisvara AS, kinnisvaraSillamäe Sadam ASB, transport ja logistikaMerko Ehitus AS, ehitusOlympic Entertainment  Group AS,  teenindus

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077