Autor: Tööstusuudised.ee • 13. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tere saneerimiskava liigub edasi ringkonnakohtusse

Foto: Raul Mee
Terele laenu andnud pangad vaidlustasid Harju maakohtu määruse, millega määrati Tere saneerimiskava hindamiseks kaks eksperti. Samuti on kohtule 22. juunil esitatud ekspertarvamus puudustega, mistõttu saadab kohus asja Tallinna ringkonnakohtule arutamiseks.

Harju maakohus kujundab oma seisukoha saneerimiskava kinnitamise osas pärast ringkonnakohtu poolse seisukohta teadasaamist.

Tere esitas Harju maakohtule avalduse ettevõtte saneerimise läbiviimiseks ning kohus algatas 18. veebruaril 2016 selle põhjal saneerimismenetluse. Tere poolt esitatud saneerimiskava ei saanud aprillis toimunud hääletusel võlausaldajatelt vajalikku toetust ja jäi vastu võtmata. Tere kasutas seadusest tulenevat õigust ning esitas võlausaldajate poolt vastu võtmata saneerimiskava kohtule kinnitamiseks. 

Harju maakohtu kohtunik Hannes Olev otsustas 12. mai määrusega määrata saneerimiskava hindamiseks eksperdid Toomas Saarma ja Urmas Võimre ning pidi võtma seisukoha saneerimiskava kinnitamise osas 11. juulil.

Kohtu poolt ekspertide määramine on aga suurimate võlausaldajate, sealhulgas DnB Pank ja Nordea Bank AB Eesti filiaal poolt vaidlustatud. Harju maakohtu 12. mai määruse peale on võlausaldajate poolt esitatud määruskaebused, mida maakohtu kohtunik ei rahuldanud.

Samas esineb kohtuniku hinnangul saneerimiskava kohta esitatud ekspertarvamuses puudusi ja ebaselgusi, mille lahendamine võtab aega, kuna tuleks ekspertidelt nõuda puuduste kõrvaldamist ning oma seisukohtade täpsustamist, teatas kohus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077