13. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus kuulutas välja Ilves-Extra pankroti

Ilves-Extra õmblustšehh.
Foto: Väinu Rozental
Tartu maakohus rahuldas eile aktsiaseltsi Ilves-Extra pankrotiavalduse ja kuulutas välja pankroti, kuna võlgnik on alaliselt maksejõuetu.

30. aprilli seisuga on võlgnikul vara kokku 367 999 eurot, kohustusi aga kokku üle 1,4 miljoni euro, teatas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm. Ilves-Extra esitas pankrotiavalduse kohtule 1. aprillil, võlausaldajate esimene üldkoosolek tuleb 2. juunil kell 11 Tartu kohtumajas, vahendas Tartu Postimees.

Ilves- Extra maksejõuetust kinnitavad muuhulgas järgmised faktid:

- netovara on täielikult hävinud, kohustuste summa ületab mitmekordselt vara väärtuse;

- puudub juhatus ja ei ole teada kedagi, kes nõustuks seda ametikohta tulevikus täitma;

- tegevus on lõppenud ja võlgnikul ei ole ühtki töötajat;

- võlgnik on kaotanud tegevuse tarbeks kasutatud ruumide ja seadmete valduse ning puuduvad andmed, et ta suudaks valduse taastada või asendada muu sobiva vara valdusega.

Ettevõte tegeles spordi- ja vabaajarõivaste ning eriotstarbeliste rõivaste (militaar- ja politseirõivad, purjetamisriided) valmistamisega. Enamik ettevõtte toodangust müüdi väljapoole Eestit.

Loe pikemalt Tartu Postimehest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077