22. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõnajalgade ämma osalus Panama firmale

Panama-skandaali on segatud ka Sõnajalad.
Foto: Eiko Kink
Sajandivahetusel jäid offshore’itamisega Ungari politsei hambusse vennad Sõnajalad, kelle tuulepargifirmal on praegugi offshore-omanik Panamalt.

Sindi tuulepargi arendamiseks loodud Eurowind OÜ asutasid 2008. aasta mais vennad Sõnajalad ja nende ämm, kaksikõdede Siiri ja Viivi Sõnajala ema Elvi Maripuu. Suve lõpuni oli juhatuses Oleg Sõnajalg, siis asendati firma omanikeringis ämma firma Panama ettevõttega Eurowind East Europe West Asia (E3WA) S.A.ning juhatusse astus Olegi asemel vend Andres Sõnajalg, kirjutab Äripäev

Eurowind kuulub praegu võrdselt Panama firmale ning Olegi ja Andrese ettevõttele Eleon, mille nõukogus on kummagi omaniku abikaasad Siiri ja Viivi Sõnajalg. Kusjuures Eurowindi omanike seast Panama omaniku kasuks lahkunud ämma firma Dynastia kuulub alates 2014. aasta juulist Maripuu asemel samuti vendadele Sõnajalgadele. Ämma on Sõnajalad kasutanud oma ärides juba aastaid, neile on selle eest ka näpuga näidatud variisiku kasutamise eest.

Andres Sõnajalg ütles, et Panama firma tuli Eurowindi omanikeringi Monaco investori Pär Anton Henrik Stigelliga ning sellega nende seos Panamaga piirdub. Ta ei mäleta, kas Stigell võttis nendega ise ühendust või leidsid Sõnajalad Stigelli.

„Temaga koos tuli ka sellise nimega ettevõte. Ma ei tea, kas see ettevõte on päris Panamal registreeritud või vaid nimes on sees Panama. Mul pole selle ettevõtte kohta rohkem infot, kui oli vaja teada kaheksa aastat tagasi notari juures, kui osanikevahelisi kokkuleppeid sõlmisime,“ sõnas Sõnajalg.

Loe pikemalt Äripäevast.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077