Autor: Rivo Sarapik • 19. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mõjukaim finantsjuht töötab Graanul Investis

Graanul Invest finantsjuhi sõnul on ettevõte alles oma kasvu alguses.
Foto: Raul Mee
Möödunud nädalal kuulutati Pärnu Finantsjuhtimise konverentsil välja Eesti mõjukaim finantsjuht ja tiitli võitis Euroopa suurimaks pelletitootjaks pürgiva Graanul Investi finantsjuht Rain Silivask.

Rain Silivaski puhul tõstis suuremate audiitorbüroode esindajaist ning majandusajakirjanikest koosnev žürii suurte asjadena esile, et Graanul Invest on üks vähestest Eesti ettevõtetest, mis on kasutanud ära odava raha aega ja julgelt investeerinud ning laienenud nii Eestis kui ka välismaal. Viimasel aastal on tehtud mitu suurt investeeringut ja ettevõtete omandamist – näiteks eelmisel aastal ostis firma Läti suurima pelletitootja ning poole Eesti ühest suuremast metsaomanikust Roger Puit.

"Praegu on hea aeg investeerimiseks, sest intressid on madalad," kommenteeris Silivask auhinda kätte saades. "Samas pole keskkond väga soosiv ning tuleb hoolega vaadata, kuhu ja kui palju investeerida. Nii et eelmisel aastal tegime küll mitu investeeringut, kuid näis, mis tulevik toob."

Möödunud aastal investeeriti 150 miljonit eurot 

Intervjuus Äripäevale ütles Silivask, et kõige rohkem töötunde kulub tal tulevikku suunatud projektidele, ettevõtte arengule, finantseerimisele ning sellega seonduval. "Näiteks eelmisel aastal investeerisime üle 150 miljoni euro ja need vahendid tuli näiteks laenata. Vähem kulub nii-öelda mineviku- ja olevikuteemade peale," märkis ta. 

Pikemat intervjuud Rain Silivakiga loe Äripäevast

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077