23. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas nafta hind jõuab aasta lõpuks 60 dollarini?

Nafta hind võib aasta lõpuks hüppe teha.
Foto: EPA
Saudi Araabia naftasaaduste gigandi SABIC tegevjuht ütles täna, et naftaturg on leidmas stabiilsust ja see võib aasta lõpuks tõsta maailmaturul hinnad 60 dollarini.

„Hinnad ei ole küll tasemel, kus me sooviksime, et need oleks, kuid tsüklilisel turul on see normaalne,“ ütles SABICi tegevjuht Yousef Al-Benyan CNBC-le. „Paljud arvavad, et kui toornafta hinnad tõusevad, annab see investeeringuna palju paremat tootlust, kuid stabiilsus on väga tähtis, ja seda nii tootjatele, kui ka tarbijatele.“

Aasta alguses langesid nafta hinnad üle kümne aasta madalaimale tasemele. Sellest põhjast on tõus olnud umbes 50 protsenti.

Yousef Al-Benyani sõnul tuleb järgmine aasta naftaturule jätkuvalt keeruline, kuid 2018. aasta osas on ta juba optimistlikum. „Hindasid mõjutavad globaalsed turud, need pole manipuleeritud ühe grupi poolt, see on nõudluse ja pakkumise olukord,“ ütles ta.

Kuigi Hiina majanduskasv aeglustub, pole SABIC müügikäibe langust veel täheldanud. Täna ennelõunal kauplevad naftahinnad 41 dollari lähedal.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077