9. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksamaa tööstustoodang kasvas jõuliselt

Saksamaa tööstustoodang vihjab majanduse hoogustumisele.
Foto: EPA
Saksamaa tööstustoodang tegi jaanuaris suurima tõusu alates 2009. aastast, viidates tugevale sisenõudlusele.

Saksa majandusministeeriumi teatel kerkis sesoonselt korrigeeritud toodang jaanuaris kuu varasemaga võrreldes 3,3%, pärast 0,3% langust detsembris. See on suurim tõus alates 2009. aasta septembrist ja esimene kasv viimase kolme kuu jooksul.

Ühtlasi ületas see märkimisväärselt kõigi Bloombergi küsitletud analüütikute prognoose. Analüütikute mediaanootust oli 0,5% suurune kasv. Ehkki Saksa tarbijad jätkavad kulutamist ning ka ehitussektoris on märgata elavnemist, seisab Saksa tootjatel tänavu ees palju väljakutseid.

Arenevate turgude jahenemine on aeglustanud eksporti, kannatanud on ettevõtete kindlustunne ning teist kuud järjest on languses ka tehaste tellimused.

Frankfurdis asuva Commerzbanki analüütik Ralph Solveen tõdes, et Saksa majanduse jaoks markeerib värske majandusstatistika head aasta algust, kuid tema hinnangul ei vihja see pikaajalise kasvutrendi algusele.

Kõik Euroopa suuremad börsid on täna miinuses. Saksa börsiindeks DAX on täna langenud ligi 1,2% ja Stoxx 600 indeks on langenud ligi 1,1%.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077