Autor: Fredy-Edwin Esse • 3. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toyota võitleb 10 miljoni auto needusega

Toyota president Akio ja Lexuse uus mudel.
Foto: EPA
Kõik maailma suurimad autotootjad on sattunud raskustesse, kui nende aastatoodang on ületanud 10 miljoni auto piiri. Toyota juhil on plaan, kuidas valutult edasi liikuda.

Nii Toyota, General Motors kui ka Volkswagen Group on raskesse seisu sattunud siis, kui aastas müüdud autode arv on jõudnud 10 miljoni ringi. See on justkui suurtootjate needus, et selle piiri lähedal hakkavad juhtuma halvad asjad.

Aastal 2009, kui Toyota oli just jõudmas 10 miljoni autoni aastas, tekkisid süüdistused, et ettevõtte toodetud autod võivad kontrollimatult kiirendada. Firma pidi tagasi kutsuma miljoneid autosid ja leppis kohtuväliselt USA valitsusega kokku 1,2 miljardi dollarilises leppetrahvis. Miks selline prohmakas juhtus? Toona nähti põhjusena just kiiret kasvu. 

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077