Autor: Tööstusuudised.ee • 16. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas tootmisettevõtetel on nüüd õige aeg Ida-Virumaale laieneda?

EASi juht Hanno Tomberg.
Foto: Eiko Kink
Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ja sihtasutuse Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus poolt korraldatud ärihommikusöögil leidsid osalejad, et 2016. aasta võib olla Eesti tootmis- ja logistikaettevõtetele soodne aeg laienemiseks Ida-Virumaale.

Suurkoondamiste järel leidub seal kvalifitseeritud tööjõudu ja tööstusparkides pakutakse kolimisest huvitatud ettevõtetele täielikult väljaehitatud taristuga krunte väga soodsate hindadega, seisis pressiteates. 

Ärihommikusöögil osalenud EAS-i juhatuse esimees Hanno Tomberg ja ettevõtlusminister Liisa Oviir kinnitasid, et riik toetab Ida-Virumaale laieneda soovivaid ettevõtteid nii rahaliste kui ka muude meetmetega.

Liisa Oviir ütles, et Ida-Virumaad saab ja tuleb vaadata kui suure arengupotentsiaaliga maakonda – see on Euroopa Liidu idapoolseim punkt, mille lähedal asub 5 miljoniline Peterburi turg. „Siin on olemas sobilik keskkond tootmistegevuse laiendamiseks. Narva ja Jõhvi tööstusparkides on vajalik taristu välja ehitatud. Seoses koondamistega suurettevõtetes on vabanemas ka kvalifitseeritud tööjõudu. Ja riigil on läbi töötukassa võimalus ja võimekus inimesi ümber koolitada vastavalt ettevõtete vajadustele.“

Esinejate poolt toodi välja ka asjaolu, et praegused ehitushinnad on madalaimad viimaste aastatega võrreldes ning uus surve ehitushindade kasvule kaasneb Euroopa Liidu uue eelarve perioodi toetusrahade kasutuselevõtuga alates 2017. aastast. Investeerimisprojektide finantseerimine on tänu negatiivsele Euriborile viimase paarikümne aasta odavaim.   

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077