Tesla tulemused oodatust halvemad

Tesla Model S
Tesla Model S

Kuigi Tesla neljanda kvartali tulemused olid oodatust kehvemad, tõusis aktsia hind märgatavalt, kuna Tesla ootab käesolevaks aastaks prognoositust suuremat müügitulemust, vahendab CNBC.

Ettevõte teatas, et kohandatud kahjum ühe aktsia kohta oli 87 senti, käibeks kujunes 1,75 miljardit dollarit. Käive kasvas võrreldes möödunud aasta sama ajaga 59 protsendi võrra, samas kahjum aktsia kohta suurenes 74 sendi võrra.

Ühtlasi tähendab see, et tulemused jäid analüütikute ootustele alla. Prognooside kohaselt oleks Tesla pidanud teatama 10 sendi suurusest kasumist ühe aktsia kohta ning 1,79 miljardi dollari suurusest käibest.

Kuigi Tesla tulemused ei täitnud ootusi, tõusis ettevõtte aktsia hind järelturul 10 protsendi võrra. Nimelt teatas ettevõte, et käesolevaks aastaks prognoositakse toota oodatust rohkem autosid. Tesla teadete kohaselt peaks ettevõte tänavu tootma 80 000-90 000 autot, Wall Streeti prognoosid Tesla tootmisprognooside kohta jäid 79 000 auto juurde.

Tesla tootis neljandas kvartalis 17 478 autot, nende seas 206 linnamaasturit Model X. Globaalsed müügitulemused kasvasid võrreldes eelmise aasta sama ajaga 76 protsenti. Käesolevas kvartalis plaanib Tesla toota umbes 16 000 autot, mida on aasta taguse ajaga 60 protsenti enam.

Osale arutelus

  • Pille Ivask, Äripäeva kaasautor

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara