11. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tesla tulemused oodatust halvemad

Tesla Model S
Autor: EPA
Kuigi Tesla neljanda kvartali tulemused olid oodatust kehvemad, tõusis aktsia hind märgatavalt, kuna Tesla ootab käesolevaks aastaks prognoositust suuremat müügitulemust, vahendab CNBC.

Ettevõte teatas, et kohandatud kahjum ühe aktsia kohta oli 87 senti, käibeks kujunes 1,75 miljardit dollarit. Käive kasvas võrreldes möödunud aasta sama ajaga 59 protsendi võrra, samas kahjum aktsia kohta suurenes 74 sendi võrra.

Ühtlasi tähendab see, et tulemused jäid analüütikute ootustele alla. Prognooside kohaselt oleks Tesla pidanud teatama 10 sendi suurusest kasumist ühe aktsia kohta ning 1,79 miljardi dollari suurusest käibest.

Kuigi Tesla tulemused ei täitnud ootusi, tõusis ettevõtte aktsia hind järelturul 10 protsendi võrra. Nimelt teatas ettevõte, et käesolevaks aastaks prognoositakse toota oodatust rohkem autosid. Tesla teadete kohaselt peaks ettevõte tänavu tootma 80 000-90 000 autot, Wall Streeti prognoosid Tesla tootmisprognooside kohta jäid 79 000 auto juurde.

Tesla tootis neljandas kvartalis 17 478 autot, nende seas 206 linnamaasturit Model X. Globaalsed müügitulemused kasvasid võrreldes eelmise aasta sama ajaga 76 protsenti. Käesolevas kvartalis plaanib Tesla toota umbes 16 000 autot, mida on aasta taguse ajaga 60 protsenti enam.

Autor: Pille Ivask, Äripäeva kaasautor

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077