Autor: ehitusuudised.ee • 28. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome kadestab Eesti puitmajatootjate edu

Eesti Puitmajaliidu juhatuse esimees Sven Mats.
Foto: Raul Mee
Eesti puitmajatootjad on juba viimased kolm aastat olnud Euroopa suurimad puitmaja eksportöörid. Edu seisned eestlaste võimekuses olla tootmises paindlik ning teostada hästi kliendikeskset turundust, kirjutab Soome Yle portaal.

Eestist eksporditakse puitmaju 90% kogu toodangust välismaale, sest väike koduturg ei paku ettevõtetele piisavat mahtu.

Endise juhtiva puitmajatootja riik Soome kadestab eestlaste edu ning kritiseerib ettevõtete võimetust olla sama paindlik ning kliendikeskne, kui seda õnnestub teha Eesti ettevõtetel.

„Viimase kümne aasta jooksul on toimunud palju muutusi. Euroopa energiapoliitika on muutunud rangemaks ning  puitmajade osakaal on muutunud marginaalsemaks. Eesti puitmajad on suutnud luua uue põlvkonna tooteid, kus on kombineeritud energiasäästlikud lahendused, puitmaterjalid ning moodul-lähenemine,“ rääkis Eesti Puitmajaliidu juhatuse esimees Sven Mats Yle uudistele.

Pikemalt loe Äripäeva teemaveebist Ehitusuudised.ee.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077