26. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TOP: Eesti edukamad töösturid

SRC Groupi juhatuse liige Hannes Lilp.
Foto: Andres Haabu
Äripäev reastas mulluste TOPide põhjal kõige edukamad tööstusfirmad. Parimad müüvad piiri taha, ainult Eestis tegutsedes on edukad üksikud.

Töösturid leidsid 2014. aastal huvitavaid strateegiad, kuidas edukas olla. Enamiku jaoks tähendas see eksporti.

Näiteks Tööstuste TOPi teine, laevaremondi ettevõte AS LTH-Baas pühendus uute turgude otsimisele ja tegeles suurte laevaehitusprojektidega Prantsusmaal ja Itaalias. Peale selle moderniseeriti kruiisilaevu, selgus ettevõtte majandusaasta aruandest.

Tööstue TOPi 3 laevaremondija ehitusfirma SRC Group AS, mis tunamullu paisutas käivet 4,27 korda, 20 miljoni euroni, ja kerkis ka näiteks Äripäeva TOP 100 käibekasvatajate arvestuses teisele kohale. Sihik aga on veelgi kõrgemal.

2015. aasta sügisel ja 2016. aasta jaanuaris ilmunud Äripäeva TOPid on koostatud 2014. aasta majandusnäitajate põhjal. Koondedetabel selgub kuue majandusnäitaja – käive 2014, ärikasum 2014, käibe ja kasumi kasv 2014. aastal, rentaablus ning varade tootlikkus – põhjal.

Äripäeva edetabelid leiab aadressilt www.aripaev.ee/top

TOP 5: 

1. Glamox HE AS

2. LTH-Baas AS

3. SRC Group AS 

4. Rauameister AS 

5. UPM-Kymmene Otepää AS

Terviktabelit vaata Äripäevast.

Autor: Mariliis Pinn, kaasautor

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077