Autor: Tööstusuudised.ee • 25. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstusettevõtted pääsesid vastutustundlike ettevõtete hulka

Ettevõtlusminister LIisa Oviir.
Foto: Raul Mee
Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum andis üle 2015. aasta Vastutustundliku ettevõtte kvaliteedimärgised. Märgiste saajate hulgas oli ka 15 tööstusettevõtet.

Vastutustundliku ettevõtluse märgist antakse välja kolmel tasemel – kuld-, hõbe- ja pronkstasemel. Kuldtaseme pälvivad ettevõtted, kes saavutavad sajast võimalikust punktist üle 90%. Hõbetaseme pälvimiseks oli vaja saada üle 80% ning pronkstasemeks üle 70% maksimumtulemusest.

Kuldmärgise pälvisid Loodusvägi OÜ, Villapai OÜ, ABB AS ja Ericsson Eesti AS Tallinna tehas. Hõbemärgised läksid ettevõtetele Pagar Võtaks OÜ, Süvahavva Loodustalu OÜ, Coca-Cola HBC Eesti AS, Saku Õlletehase AS, Wendre AS ja Puhas Eesti Loodus OÜ. Pronksmärgise teenisid ära Eastman Specialties OÜ, Eesti AGA AS, Enics Eesti AS, Saint-Gobain Glass Estonia SE ja Viru Keemia Grupp AS. 

“Suure tööstusettevõtte ja tööandjana oleme järjepidevalt panustanud sellesse, et järgida vastutustundliku ettevõtluse põhimõtteid nii oma igapäevategevuses kui investeeringu- ja arenguplaane tehes. Kvaliteedimärgi hõbetasemele jõudmine on suur tunnustus kõigile Saku 350 töötajale ja loomulikult ka ettevõttele tervikuna," ütles  Saku Õlletehase juhatuse esimees Margus Kastein pressiteates. 

ABB Balti riikide keskkonna ja tööohutuse juht Katrin Meos ütles, et tegemist on suure tunnustusega ABB-le ja seda juba teist aastat järjest. „Suure tootmisettevõtte kohta on märkimisväärne, et oleme tegemised korraldanud nii, et kõrvuti äriliste huvidega on vähemalt sama oluline, kuidas mõjutame looduskeskkonda, ümbritsevat kogukonda ja oma töötajate heaolu," märkis ta. 

Suurte, väikeste ja keskmiste ettevõtete hulgas anti tänavu välja kaheksa kuldmärgist. "Vastutustundlik ettevõtlus muutub iga päev järjest olulisemaks teemaks, sest see aitab tõsta ettevõtte konkurentsivõimet,“ märkis tunnustusi üle andnud ettevõtlusminister Liisa Oviir.

Eesti Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum koostas jätkusuutliku ettevõtluse indeksit tänavu kaheksandat korda. Kokku anti välja ligi 50 Vastutustundliku ettevõtte kvaliteedimärgist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077