Autor: Marta Jaakson • 18. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Windoor võitis Stockholmis ligi 23 miljonit

Windoori juht Mailis Lintlom.
Foto: Raul Mee
Klaasfassaadide tootja Windoor sai Stockholmi arbitraažikohtus võidu Kasahstani riigifirma Diplomat Stroi Service üle ning ootab nüüd Kasahstani siseriiklikult kohtult selle otsuse tunnustamist, et kätte saada 22,7 miljonit eurot.

„Jah, vastab tõele, et selline otsus tuli,“ vastab AS Windoori juht Mailis Lintlom napisõnaliselt küsimusele, kas Stockholmi vahekohtu otsus vaidlusele on tulnud. 

Lintlom kinnitas, et Stockholmi vahekohus mõistis Diplomat Stroi Service'ilt välja 22 708 553 eurot koos viivistega. 

Lisaks jättis vahekohus Windoori õigusabikulud Kasahstani riigifirma kanda ning kohustas hüvitama Windoorile õigusabikulud summas 208 552 USA dollarit ja 32 512 eurot. Vahekohtukulud jäeti samuti täies ulatuses Diplomat Stroi Service'i kanda.

Eestis käib Windooril kohtuvaidlus KredExiga, kus viimase teatel on Windoor sõlminud krediidikindlustuse lepingu pettuse teel. 

Loe pikemalt Äripäevast

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077