Autor: Tööstusuudised.ee • 18. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alkoholitootja Altia Eesti AS-i eksport kasvas mullu 27 protsenti

Altia Eesti AS juhatuse esimees Kristel Mets.
Foto: Eiko Kink
Alkoholitootja Altia Eesti AS-i eksport kasvas 2015. aastal 27 protsenti ning ettevõtte kogutoodangust läks kaks kolmandikku Eestist välja.

„Suurem osa Altia Eesti AS-i ekspordist läheb Lätti ja Soome ning teised tähtsamad eksporditurud on Poola, Rootsi ja Taani. Uute turgudena lisandusid 2015. aastal Ameerika Ühendriigid, Belgia, Kanada, Leedu, Liibanon, Ungari ja Ühendkuningriik,“ ütles Altia Eesti AS juhatuse esimees Kristel Mets, kelle sõnul muutub välisturg ettevõttele üha tähtsamaks.

Eelmisel aastal investeeris Altia 0,5 miljonit eurot uude villimis- ja korkimisseadmesse, mis aitab tugevdada konkurentsivõimet kasvaval eksporditurul. „Villimis- ja korkimisseade paigaldati liinile, kus valmib enamik Altia Eesti toodetud kaubamärke nagu Taanis tuntud 1Enkelt bitter, traditsiooniline Eesti viin Saaremaa Vodka, Põhjamaade populaarne Xanté liköör ja paljud teised kanged alkohoolsed joogid,“ märkis Mets. Ettevõte kavatseb tänavu jätkata investeerimist tootmisseadmetesse, et kindlustada konkurentsivõimet eksporditurgudel.

Altia Corporationi tütarettevõte Altia Eesti AS on Eesti suuruselt teine alkoholitootja, mille tegevusest moodustab alkohoolsete jookide tootmine 57 ning import ligi 43 protsenti. Ettevõttes oli 2015. aasta lõpu seisuga 85 töötajat.

Altia Eesti tuntuim kaubamärk Eesti turul on Saaremaa Vodka. Ettevõte turustab ka mitmeid tuntud rahvusvahelisi kaubamärke nagu Meukow, Campari ja Amarula. Ettevõte esindab Larseni ja Renault’ konjakit, Ibise brändit, Koskenkorva vodkat ning Xanté konjak-likööri, mis on Altia Corporationi tuntuimad kaubamärgid rahvusvahelisel turul. Altia Eesti veiniportfelli juhtivad kaubamärgid on Fresita, Chill Out, Tarapac?, Two Oceans, Masi ja Codorniu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077