Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 5. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõrmus: seakatk võib kahandada Eesti seakasvatust kolmandiku võrra

Vasakul Eesti põllumajandus-kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus ja paremal endine põllumajandusminister Helir Valdor Seeder.
Foto: Erik Prozes
Eesti põllumajandus-kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmuse sõnul võib seakatk kahandada Eesti seakasvatust kolmandiku võrra. Lisaks raskendab olukorda ületootmine Euroopa Liidus.

Aafrika seakatk on põhjustanud sigade arvu vähenemise 12 protsenti eelmisel aastal, mil 22 000 siga hukati 18 nakkusega farmis, vahendas "Aktuaalne Kaamera".

Kaotused on aga suuremadki, sest ka mõned suurtootjad on seakasvatust lõpetamas, sest ei näe sellel tulevikku.

Sõrmuse sõnul on halb see, et vähenenud on emiste arv - see lööb varsti valusasti kogutoodangut.

"Siin on olnud hinnanguid, et põhikarja arvukus on vähenenud ligi 30 protsenti, mis viitajaga jõuab selleni, et Eesti seakasvatus väheneb samas mahus. Kui mullu suutsime matemaatiliselt veel toota nii palju sealiha kui Eestis tarbiti, siis kui tootmine väheneb 30 protsenti, siis me enam ei suuda ka matemaatiliselt ennast kodumaise sealihaga varustada," selgitas Sõrmus.

Pikemalt loe Äripäeva teemaveebist Põllumajandus.ee

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077