Autor: Tööstusuudised.ee • 5. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Carlsberg müüs linnasetööstuse soomlastele

Carlsbergi õllepurk.
Autor: Julia-Maria Linna
Carlsberg Group müüs linnasetööstusettevõtte Danish Malting Groupi (DMG) soomlaste linnasetootjale Viking Malt Oy.

Osapooled sõlmisid 4. jaanuaril lepingu, millega Carlsberg Group müüb linnasetööstuse Soome ettevõttele Viking Malt Oy. Ühtlasi jätkab Viking Malt Carlsbergile toorainete tarnimist.

„See tehing parandab Viking Malti võimekust teenindada oma kliente üle maailma veelgi paremini. Ühtlasi tugevdab tehing ettevõtte positsiooni Põhja-Euroopa juhtiva linnasetootjana,“ ütles Viking Malti tegevdirektor Antti Orkola pressiteates.

DMG-l on üks tehas Taanis ja kaks Poolas. Kuna Viking Maltil on tehased Soomes, Rootsis ja Leedus, siis on laienemine naaberriikides loomulik samm. Pärast tehingut on ettevõtte Euroopa viies ja maailma üheksas linnasetootja. Ettevõtte aastatoodang tõuseb 590 000 tonnini. Tehingu peab veel heaks kiitma ka konkurentsiamet. 

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077