Krediidiinfo: töötleva tööstuse müügikäive kasvas mullu 10,9 miljardi euroni

Krediidiinfo asedirektor Alar Jäger
Krediidiinfo asedirektor Alar Jäger

Ettevõtete kahjumite summa suurenes aastaga 34 protsenti ning jõudis 1,3 miljardi euroni, samas töötleva tööstuse ettevõtete müügikäive kasvas mullu 4,8 protsenti ja ulatus 10,9 miljardi euroni.

Aasta kahjumiga lõpetanud ettevõtete arv suurenes seejuures vaid 6 protsenti, moodustades kokku 36 378 ettevõtet, teatas krediidiinfo. 

Eesti ettevõtete müügitulude kasv pidurdus juba kolmandat aastat järjest ning ulatus 2014. aastal võrreldes eelmise aasta sama perioodiga vaid 1,2 protsendini. Kõikide ettevõtete ühine müügitulu moodustas 52,5 miljardit eurot. Enim suurenesid müügimahud veevarustuse, kanalisatsiooni, jäätme- ja saastekäitluse sektoris (11,4%), kinnisvaraalases tegevuses (10,6%) ning põllumajanduse, metsamajanduse ja kalapüügi sektoris (10,3%).

Töötleva tööstuse käive suurenes 4,8 protsenti 10,9 miljardi euroni ning kasum 3,6 protsenti 490 miljoni euroni. 

Ettevõtete kasumite summa kasvas 2014. aastal ligi 6% ja jõudis 5,8 miljardi euroni. Samuti kasvas pea 3% kasumit teenivate ettevõtete arv, kokku 72 604 ettevõtet.

Suurima kasumikasvuga valdkonnad olid muud teenindavad tegevused (92%), kutse- teadus- ja tehnikaalane tegevus (50%) ning info ja side sektor (11%).Kasum vähenes kõige rohkem veevarustuse, kanalisatsiooni, jäätme- ja saastekäitluse sektoris (-50%) ning veondus- ja laondus sektoris (-29%).

Valdkondadest sattus suurima löögi alla majutus ja toitlustussektor, mis jäi ainsa  summaarselt kahjumisse - varasem 16 miljoni euro suurune kogukasum asendus 26 miljoni suuruse kahjumiga. Samal ajal kasvas müügitulu sektoris tubli 7%.

Statistilise kokkuvõtte valimis on kasutatud 122145 Eesti ettevõtte 2014. aasta majandusaruannete andmeid, sealhulgas on arvestatud krediidiasutuste ja kindlustajate andmeid tuginedes Eesti Panga ja Finantsinspektsiooni andmetele.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara