Autor: Tanel Raig • 18. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VAATA PILTE: Eesti suurima tõstejõuga kraana

Autor: Tiit Mõtus
E-Profiil avas Paldiski Põhjasadamas kuni 300-tonnise tõstevõimega kraanade katsestendi.

2014 aasta suvel allkirjastas Eesti erakapitalil põhinev masinatööstusettevõte E-Profiil Norra firma National Oilwell Varkoga katsestendi ehitamise lepingu. Paldiski Põhjasadama 7. kaile loodud katsestendi ehitus kestis neli kuud ja katsetamise teenuse pakkumisele  konkureerisid ka Hispaania, Taani ja Poola tehased.

2 miljonit eurot maksma läinud katsestendil toimub laevakraanade lõplik katsetamine, ehk kontrollitakse kõikide süsteemide tööd, tarkvara ja vajadusel ka täiendatakse seda. “Laiendasime sellega pakutavate teenuste spektrit ja astusime sammu lähemale lõppkliendile. Klientide jaoks on nüüd elu mugavam ja soodsam, sest nad saavad kõik vajaliku ühest kohast – nii kraana osad kui ka nende hüdro-ja elektromontaaži. Sellega välditakse kraana osade liigseid logistika kulusid, lisaks ei pea tegelema mitme erineva allhankijaga ja nende tarnete jälgimisega,” avaldas E-Profiili juhatuse liige Martin Mehilane.

 

Autor: Tiit Mõtus
Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077