Autor: Alyona Stadnik • 15. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piilmann: Asmann valiti 40 kandidaadi seast

Viru Keemia Grupi aktsionär ja suuromanik Priit Piilmann kinnitas, et VKG juhatuse esimehe kohale kandideeris umbes nelikümmend inimest, kellest sõelale jäi kolm-neli kandidaati, ja nende seast valiti Ahti Asmann.

„Otsisime uut juhatuse esimeest personaliotsingu firma kaudu, kes valis nii kuulutuse peale tulnute seast kui ka enda andmebaasist ehk tegi sihtotsingut,“ rääkis Piilmann.

Asmanni kasuks otsustati Piilmanni sõnul eelkõige seepärast, et tal kauane rahvusvaheline juhtimiskogemus. „Meile oli väga oluline ka see, et ta on pikka aega töötanud ka vene kollektiivis ja lisaks ka ingliskeelses keskkonnas,“ sõnas Piilmann. „Tal on ka suurema pildi nägemine, sest ta on juhtinud suuri organisatsioone, mis oli ka meie jaoks tähtis.“

Küsimusele, kas teda ei häirinud Asmanni pahandusega lahkumine Eesti Raudteelt, vastas Piilmann, et nad arvestasid konkursil ka sellega. „Aga leidsime, et see ei ole meile probleem. Täname Eesti Raudtee juhtkonda, et nad sellise väärika inimese vabastasid ja et meie saime ta endale,“ märkis Piilmann.

Tema sõnul peab Asmann kõigepealt sisse elama, sest nii suures ettevõttes päevaga kurss ei muutu. „Pigem jätkata samal kursil, vaadata ettevõtte toimimismehhanisme ja võib-olla leida efektiivistamise kohti. Kuna nafta maailmaturu hinnad on madalad, siis tuleb jätkata stabiilsel kursil. Kui olukord paraneb, siis vaatame, mida arendama hakata,“ rääkis Piilmann.

VKG sõlmis Asmanniga juhatuse esimehe lepingu kolmeks aastaks.

Ahti Asmanni kommentaare uue ametikoha valikust loe Äripäevast.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077