Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev, Электронный справочник Äripäev • 14. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööriistakasti rohkem tööriistu

Rootsi börsiettevõte Hanza Group teatas kolmapäeval, et omandab Soome tootmisettevõtte Metalliset Oy. Ettevõtte tegevjuhi Erik Stenforsi intervjuu.

Küsimustele vastab Hanza Group AB tegevjuht ERIK STENFORS.

Miks te otsustasite soomlaste Metalliseti osta?

Oletame, et sa hakkad tegema pannkooke ja siis pead minema ühte poodi, et osta mune, teise, et osta piima, kolmandasse, et osta jahu. Väga raske võib olla kõiki koostisosi saada ja su lapsed saavad pahaseks. Meie idee ongi selles, et koguda Hanzasse kokku erinevad tehnoloogiad, et sa peaksid minema ainult ühte poodi. Meie loosung on võetud ansambli The Beatles ühe loo järgi “All You Need Is Love”, ainult et meie ütleme “All You Need Is One” (sa vajad ainult ühte – toim).

Me tahaks, et meie tööriistakastis oleks nii palju tööriistu kui võimalik. Metalliset tegeleb raskemehaanikaga, Hanzas on meil kergemehaanika ja elektroonika.

Kelle algatusel see tehing toimus?

 See oli ühine otsus. Mina alustasin arutelu, aga väga kiiresti leidsime mõlemad, et parem on hallata suuremat hulka erinevaid tehnoloogiaid. Nad on väga head spetsiifilistes tehnoloogiates, aga mõistavad ka, et sellest ei piisa, kui olla pood, mis müüb ainult piima. Tuleb müüa ka muid asju. Teine põhjus oli Eesti. Me tahtsime Eestis kasvada ja leiame, et Eesti on hea koht, kus olla.

Mis plaanid teil on Metallisetiga?

Me usume, et saame koos teha rohkem tellimusi kui eraldi, seega üks pluss üks annab kokku kolm. Me saame klientidele rohkem pakkuda. Loodetavasti on see hea alguspunkt laienemiseks.

Kas te tõmbate kuskilt kokku?

 Ei, sest meil on Eestis erinevat tüüpi tehased. Tartus on kaabliköidised, koosteliin, kergemehaanika. Metallisetil on Narvas raskemehaanika, Arukülas kergemehaanika. Me usume, et kõik tehased saavad sellest tehingust tasu.

Kas te plaanite Eestis inimesi juurde palgata?

 Me otsime pidevalt pädevaid ja heade oskustega inimesi. Kõik osavad tootmisest huvitatud inimesed Eestis peaksid jõudma Hanzasse tööle – see on minu unistus.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077