Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 25. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Priisles leevendatakse tööstuspindade puudust

Juunis algab Lasnamäel uue logistika- ja tööstuspargi ehitus. Priisle Äripargi 3,1 hektarile rajatakse paarkümmend tuhat ruutmeetrit lao- ja tööstuspindasid koos büroo- ja esindusruumidega.

Äripäev kirjutas möödunud nädalal, et väiketöösturil on raske ruume leida. Alustava tootmisettevõtte jaoks võib ruumide leidmine osutuda üsna keerukaks, sest mõistliku hinnaga väikeseid tootmisruume on saada vähe ning paljud neist on halvas seisukorras.

Nüüd teatasid ehitaja Eventus Ehitus OÜ ja arendaja Hammerhead OÜ, et loovad Lasnamäele äripargi, kuhu tuleb ligi 22 000 ruutmeetrit uusi tööstuspindasid. Oma asukoha, suuruse ja paigutuse poolest sobivad äripargi rendipinnad Hammerhead OÜ juhatuse liikme Allan Kooli sõnul eelkõige väiksematele ettevõtetele, kes vajavad nii lao- kui tootmispinda kuni 500 ruutmeeri ulatuses, seejuures on kontori- ja kauplusepinda vahemikus 70-150 ruutmeerit. Suuremate pindade jaoks saab laoboksid omavahel ühendada.

„Igal äriboksil on oma esinduslik klaasfassaad ja isiklik sissesõit otse tänavalt, seetõttu sobivad need rendipinnad hästi just väikestele esinduslikele ettevõtetele. Lisaks asub Priisle Äripark Tallinna linna sees, kus tööjõu ja transpordiga on kindlasti kergem, kui väljaspool pealinna piire tegutsevatel ettevõtetel,“ rõhutas Kool.

Ta ütles pressiteate vahendusel, et iga uue arendusprojekti juures on eeltöö üks olulisemaid etappe: milliseid lahendusi ja materjale kasutatakse, et hooned oleksid vastupidavad ja vastaksid rentnike ootustele.

„Energiatõhusus on tänapäeval üks olulisemaid märksõnu. Uuenduslikud lahendused lubavad hoonete tehnosüsteeme järjest efektiivsemaks muuta, vähendades kütmisele ja jahutamisele kuluvat energiat. Näiteks kõik äripargi kontori- ja laopinnad on eraldi köetavad ja eraldi ventileeritavad, seega saab iga üüripinna kasutaja ise valida oma ruumide sisetemperatuuri ja õhuvahetuse, mis on rentnike jaoks kindlasti argumendiks,“ rääkis Kool.

Priisle Äripargi hoonete katustele paigaldatakse päiksepaneelid, mis võimaldavad saadavat energiat kasutada hoone igapäevase energiavajaduse katmiseks „See aitab kokku hoida elektrienergiale tehtavaid kulutusi ja vähendada nii arendaja kui rentnike ökoloogilist jalajälge,“ lisas Kool.

Rajatav äripark on plaanitud valmis ehitada neljas etapis. Esimese etapi ehitus algab juunis-juulis 2015 ja valmib hiljemalt jaanuaris 2016. Äripargi arhitekt on Ivo Rebane.

Autor: aripaev. ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077