Autor: Tanel Raig • 1. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valio kaheksakordistas juustueksporti Itaaliasse

Valio müüs Itaaliasse 2013. aastaga võrreldes kaheksa korda rohkem juustu. Müük on veerandi võrra kasvanud ka USA-sse  ning äsja siseneti Ungari ja Tšehhi turgudele.

„Sarnaselt teiste Eesti piimatööstustega mõjutasid Venemaa piirangud Euroopa Liidu piimatoodete sissetoomisele ka meid, sest Vene turg moodustas ligi kümnendiku ettevõtte käibest. Meil õnnestus aga kiirelt reageerida ja oleme oma varasema ekspordimahu peaaegu taastanud.  Suurimateks õnnestumisteks võib pidada, et oleme leidnud Itaalias üle 60 uue kliendi,“ ütles Valio Eesti AS tegevdirektor Maido Solovjov.

Lisaks Itaaliale on müük märkimisväärselt hoogustunud ka USA-s ja Kreekas ning esimesed suured kaupluseketid on alustanud Valio juustude müümist ja Ungaris ja Tšehhis. „Ungaris on suur nõudlus laktoosivabade piimatoodete järele ning spetsiaalselt märgistatud Valio juustud on jõudnud suurte kauplustekettide lettidele,“ ütles Solovjov.

Tšehhis on tema sõnul hästi vastu võetud Lacey Swiss tükijuust, mis on praegu müügis Globus ja Kauflandi kauplustekettides. Plaanis on Tšehhi turule viia ka itaaliapärane Forte juust, mis on sooja vastuvõtu osaliseks saanud juba näiteks Kreekas.

 2014. aastal oli Valio Eesti AS ekspordikäive 29 miljonit eurot. Põhiliseks ekspordituruks kujunes Itaalia, järgnesid Venemaa, Saksamaa ja Soome ning USA. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077