Autor: Tanel Raig • 13. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muhu Leib alustab tootmist ka mandril

Muhu Leib OÜ avab Telliskivi Loomelinnakus uue pagarikoja. Projekt saab teoks tänu KredExi laenukäendusele.

Uus kaasaegne pagaritöökoda hakkab küpsetama peamiselt Muhu leiba, mida täna turustatakse edukalt eelkõige Muhu- ja Saaremaal. Uue töökoja avamine Tallinnas võimaldab paremini rahuldada kasvanud tarbijate vajadust, sest üha rohkem ostavad siseturistid saarelt leiba kaasa.

 "Kui enne oli Muhu leib populaarne eelkõige kohalike seas, siis nüüd on Muhu leiba üha rohkem avastama ja armastama hakanud just tallinlased. Hetkel müüme me Muhu leiba Tallinnas Kadriorus Nopis ja Vanalinnas Kaarmanni kaupluses," ütles Muhu Leib OÜ juhataja Martin Sepping.

Muhu Pagarid OÜ juhataja Martin Sepping on varasemalt töötanud restoranide Tsink Plekk Pang ja Hell Hunt juhatajana. Muhu leib osales 2014 Parima Toiduaine konkursil ning saavutas mitmeid äramärkimisi (Rahva Lemmik  ja äramärgitud toode Lääne Eesti piirkondlikul konkursil).

Telliskivi Loomelinnak on Eesti suurim loomemajandusliku ettevõtluse keskus. Asudes kesklinna ja kahe Põhja-Tallinna perspektiivikama linnaosa (Kalamaja ja Pelgulinn) piiril, toimib kvartal atraktiivse avaliku linnaruumi ja keskusena.

Ettevõtluslaenude riiklike tagatiste ja kapitalilaenu programmi raames väljastatavad KredExi laenukäendused on aastatel 2008-2015 rahastatavad Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077