Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev, Электронный справочник Äripäev • 10. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome tööstustellimused kasvus

Soome tööstusel oli detsembris tellimusi üle 15 protsendi rohkem kui aasta tagasi, teatas riigi statistikaamet.

Varasemast aastast rohkem oli tellimusi metalli- ja paberitööstuses, esimeses koguni 29 protsenti rohkem. Tekstiilitööstuses seevastu oli tellimusi 3,1 protsenti vähem ja keemiatööstuses koguni ligi 13 protsenti vähem.

Statistikaamet juhib tähelepanu sellele, et suured muutused on tööstuse kuustatistikale iseloomulikud, kuna suurtellimusi ei jaotata kuude peale laiali, vaid need muudavad ühe kuu tulemusi.

Eelmise aasta kokkuvõttes jäid Soomes tööstustellimused 2013. aastale alla kolmel kuul: jaanuaris, veebruaris ja juunis. Septembris oli aga 36protsendine hüpe tänu laevaehituse suurtellimusele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077