Autor: Tanel Raig • 3. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiiumaal toodetakse taas vorsti

Pühalepa valla Suuresadama külas avati jaanuaris väike lihatööstus, kirjutas Hiiu Leht.

Pärast seda kui Hiiu Kalur 90ndatel oma abitootmise sulges, pole hiidlastel oma vorstivabrikut olnud. Vastavatud lihatööstuses OÜ Pilder valmistavad töötajad Ivo Lõppe juhtimisel valdavalt kohalikust lihast vorsti ja grilltooteid.

Lisaks vorstile valmivad siin suitsusingid, suveks jõuavad müüki ka grillvorstid ja muud grilltooted.

Hiiumaa Grillfestil 2011 võitis esikoha Olustvere kooli võistkond, kuhu kuulus ka Lõppe. Mullu pälvis tema valmistatud kalatoorvorst esikoha kevadisel Lestafestivalil ja selle maiuse tahab ta suvetoodete nimekirja lisada. Eelmisel nädalal jõudis ettevõttesse kohale 160-liitrine keedukatel, millega on plaanis hakata valmistama puljongit, sülti ja pasteeti.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077