Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev, Электронный справочник Äripäev • 27. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PRFoodsi juhatus astub tagasi

ASi PRFoods juhatuse liikmed Katre Kõvask ja Erik Haavamäe esitasid ettevõtte nõukogule tagasiastumisavaldused.

Mõlemad juhatuse liikmed astuvad juhatusest tagasi 1. veebruaril. PRFoods juhatuse liikmed Katre Kõvask, Erik Haavamäe ja Silver Kaur jätkavad tehingu käigus müüdud ühingute (Premia Baltikumi jäätise- ja külmkaubaäri) juhtorganite liikmetena, seisab värskes börsiteates. Seoses juhatuse liikmete tagasiastumisega astub nõukogu esimees Indrek Kasela PRFoodsi nõukogust tagasi ja võtab üle ettevõtte igapäevase juhtimise juhatuse esimehena.

Börsiteate kohaselt esitas ta vastavasisulise PRFoodsi üldkoosolekule adresseeritud tagasiastumisavalduse juhatusele läinud reedel. Indrek Kasela tagasiastumise kuupäev on 31. Jaanuar, mis järel asub ta Kasela tegutsema PRFoodsi juhatuse esimehena ning Lauri Kustaa Äimä nõukogu esimehena alates 02. veebruarist.

Seoses muudatustega PRFoodsi kontserni emaettevõtja juhtorganites kutsutakse Katre Kõvask ja Erik Haavamäe tagasi ka ettevõtte tütarühingute juhtorganitest. Mõlemad, Katre Kõvask ja Erik Haavamäe, on tütarühingute Saaremere Kala AS-i ja Vettel OÜ nõukogu liikmed. Kõik Saaremere Kala AS-i nõukogu liikmed (sealhulgas Silver Kaur) kutsutakse tagasi ning nõukogu hakkab koosnema kolmest liikmest: Indrek Kasela, Lauri Kustaa Äimä ja Kuldar Leis.

Vettel OÜ nõukogu jätkab samuti kolmeliikmelisena ning koosneb Indrek Kaselast (kes jätkab oma senist tegevust nõukogu liikmena) ning Lauri Kustaa Äimä ja Margus Rebane vahetavad välja senised liikmed Katre Kõvaski ja Erik Haavamäe.

Lisaks kontserni Eesti ühingute juhtorganites tehtavatele muudatustele kutsutakse Katre Kõvask ja Erik Haavamäe tagasi Soome tütarühingu Heimon Kala Oy juhatusest. Alates 2. veebruarist on Heimon Kala Oy juhatus kaheliikmeline ja koosneb Indrek Kaselast ja Margus Rebasest.

PRFoodsi juhatuse liikmete tagasiastumises lepiti kokku Baltikumi ja Venemaa jäätise ja külmkauba äritegevuse müügitehingu läbirääkimiste käigus, kinnitatakse äsjases börsiteates. Müügitehing viidi lõpule 2014. aasta lõpus.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077