Autor: Tanel Raig • 23. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Philip Morris laiendab Klapidedas tootmist 40%

Philip Morris plaanib laiendada oma tootmist Klaipedas, mis on üks osa kogu 40 miljoni euro suurusest rahvusvahelisest investeerimisprojektist, kirjutas Baltic Course.

Investeering Klaipedasse näeb ette nii olemasolevate vahendite arendamist kui täiesti uute ülikiirete tootmisseadmete ehitamist. Philip Morrise Baltic direktor Alberto Bernardi sõnul on tegemist suurima laiendusega alates 2004. aastast. Samas on see ka üks suuremaid rahvusvahelisi investeeringuid peale 1997. aastat, mil esimene tehas Leetu rajati.

Eelmise aasta lõpul suleti tehas Hollandis. Uued seadmed võimaldavad neljakümneprotsendilist tootmismahu kasvu võrreldes praegusega ning võtta üle osa Hollandis tehtud toodangust. Bernardi sõnul läheb kogu lisatoodang ekspordiks, peamiselt Jaapanisse, kus on väga suured kvaliteedinõuded.

Klaipedas valmistatud suitsudest 90% läheb välisturgudele ning ainult 10% kohalikule ostjale.

Investeeringuga plaanitakse ehitada kaks laiendust, mis teeb tehase kogupindala 1200 ruutmeetriseks. Seatakse üles uus sigarettide kiirliin ning filtrite valmistamise masinad. Samas uuendatakse ka valmistoodangu tranpordisüsteeme.

Seoses laienemisege luuakse juurde 40 uut töökohta. Lisatööd saavad ka transpordiettevõtted. Seadmete kohaletoomiseks on vajalik 52  veokit ning suurenenud on tooraine materjalivajadus kui ka valmistoodangu transport.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077