Autor: Birjo Must • 8. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksa tehaste tellimused valmistasid pettumuse

Saksa tehaste tellimused langesid novembris esimest korda kolme kuu jooksul ja tulemus jäi kõvasti alla analüütikute ootusi.

Saksa statistikaameti teatel langesid tellimused 2,4% võrreldes 2,9%-lise tõusuga oktoobris. Bloombergi küsitletud ökonomistid prognoosisid 0,8%-list langust. Aastaga langesis tellimused 0,4%.

Möödunud aastal õnnestus Saksamaal vaevu pääseda majanduslangusest ning Bundesbank teatas möödunud kuul, et ka neljandas kvartalis suudeti teha vaid tagasihoidlik start. Kuigi uuringud on näidanud, et Saksa majanduse väljavaated on paranenud, siis euroalal tervikuna jätkub kesine liikumine.

„Kuigi tehaste tellimuste kasv oli väiksem kui ootasime, siis näitavad need võrreldes varasemaga siiski stabiliseerumist,“ märkis BNP Paribase ökonomist Evelyn Herrmann. Ta lisas, et see peaks toetama tagasihoidlikku taastumist 2015. aasta alguses.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077