Tanel Raig • 25. november 2014
Jaga lugu:

KredEx käendab tööstuses suuremaid laene

KredEx suurendab järgmisel aastal tööstusettevõtete laenude käendamise piirsummat.

Praegu käendab KredEx tööstusettevõtete laene, mis ulatuvad 2 miljoni euroni. KredExi käendatav osa laenust on 75%. Eelmisel nädalal toimunud Eesti Masinatööstuse Liidu seminaril ütles KredExi ettevõtlusdivisjoni juht Lehar Kütt, et plaanis on järgmise aasta keskpaigast tõsta käendatava laenu piirsumma 5 miljoni euroni. „Ka KredEx saab uuest Euroopa Liidu eelarve perioodist raha, et oma teenuseid pakkuda ja järgmise aasta keskpaigast saame suurendada Eesti majandusele oluliste ettevõtete laenude käendussummat,“ rääkis Kütt.

Küti sõnul loodeti käendatava laenu piirsumma suurendamiseni jõuda juba sellel aastal, kuid uute rahade kasutusele võtmine on veninud ja nüüd loodetakse laenusumma suurendamiseni jõuda järgmise aasta keskpaigaks. Käendatava laenu summa on Küti kinnitusel plaanis tõsta 4-5 miljoni euroni. Reeglina tööstusettevõtete laenud siiski nii suured ei ole. Keskmine laenusumma on Küti andmetel paarsada tuhat eurot, kuid ta möönis, et suurtele ettevõtetele on tõsisemate projektide puhul jäänud väheks ka praegu kehtivast 2 miljoni suurusest käendatava laenu ülempiirist.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt