Autor: Tanel Raig • 25. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KredEx käendab tööstuses suuremaid laene

KredEx suurendab järgmisel aastal tööstusettevõtete laenude käendamise piirsummat.

Praegu käendab KredEx tööstusettevõtete laene, mis ulatuvad 2 miljoni euroni. KredExi käendatav osa laenust on 75%. Eelmisel nädalal toimunud Eesti Masinatööstuse Liidu seminaril ütles KredExi ettevõtlusdivisjoni juht Lehar Kütt, et plaanis on järgmise aasta keskpaigast tõsta käendatava laenu piirsumma 5 miljoni euroni. „Ka KredEx saab uuest Euroopa Liidu eelarve perioodist raha, et oma teenuseid pakkuda ja järgmise aasta keskpaigast saame suurendada Eesti majandusele oluliste ettevõtete laenude käendussummat,“ rääkis Kütt.

Küti sõnul loodeti käendatava laenu piirsumma suurendamiseni jõuda juba sellel aastal, kuid uute rahade kasutusele võtmine on veninud ja nüüd loodetakse laenusumma suurendamiseni jõuda järgmise aasta keskpaigaks. Käendatava laenu summa on Küti kinnitusel plaanis tõsta 4-5 miljoni euroni. Reeglina tööstusettevõtete laenud siiski nii suured ei ole. Keskmine laenusumma on Küti andmetel paarsada tuhat eurot, kuid ta möönis, et suurtele ettevõtetele on tõsisemate projektide puhul jäänud väheks ka praegu kehtivast 2 miljoni suurusest käendatava laenu ülempiirist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077