Autor: Raigo Neudorf • 29. oktoober 2014

Soomlased tarnivad Hawaiile elektrijaama

Soome energeetikafirma Wärtsilä tarnib Hawaii saarele Oahule Smart Power Generation elektrijaama, mis hakkab tuge pakkuma saare päikeseenergia tehnoloogiale.

Projekt eeldab kõigepealt Hawaii ametivõimude heakskiitu. Peale loa saamist peaks elektrijaam olema tegutsemisvalmis 2017. aastaks.

Hawaii Electric Company soovib muuta oma elektritootmise paindlikumaks, et eeskätt päikeseenergia osakaalu oma toodangus suurendada.Wärtsilä poolt tarnitav elektrijaam koosneb kuuest Wärtsilä 34DF mootorist, mille võimsus ulatub kokku 50MW-ni. Elektrijaam rajatakse Schofieldi sõjaväebaasi, umbes 40 kilomeetri kaugusele Honolulust.Uue elektrijaama mootorid käivituvad juhul, kui saarel peaks vähenema (näiteks ilma tõttu) päikeseenergia toodang. Kui päikeseenergia on taas saadaval, seiskuvad ka elektrijaama mootorid. Wärtsilä elektrijaama mootorid töötavad biokütuse abil.

Hawaiil kasvab päikeseenergia osakaal energia kogutootmises plahvatusliku kiirusega. Hetkel on Hawaiil iga inimese kohta paigaldatud 255 vati ulatuses päikesepaneelide võimsust ning 12 protsendil kodudest on paigaldatud päikesepaneelid.

 

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077