Autor: Raigo Neudorf • 13. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti firma ehitab maailma kõrgeima puitmaja

Norras Bergenis tehti algust maailma kõrgeima puitmaja ehitusega, mille taga seisab Eesti ettevõte AS Kodumaja.

14korruseline ja 51 meetri kõrgune tornmaja ehitatakse AS Kodumaja poolt valmistatud moodulitest ning valmides saab sellest maailma kõrgeim puidust korrusmaja. Hoone valmib 2015. aasta sügisel.

Soome väljaanne Tekniikkatalous.fi vahendab, et hoone moodulid valmivad Eestis ning need transporditakse Norrasse laevaga. Hoone moodulid asetatakse ehitusel üksteise peale, iga mooduli peale rajatakse omakorda liimpuidust raamistik. Seejuures on moodulite üksteise peale asetamine väga täpne töö, kuna see peab toimuma 3 millimeetrise täpsusega. Kui moodulid on paigas, toimub hoone elektri- ja veesüsteemide paigaldamine.

Uus hoone hakkab kandma nime Treet ehk Puu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077