Autor: Raigo Neudorf • 7. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fortum müüb maha oma Rootsi elektrivõrgu

Reutersi andmetel on energiafirma Fortum müümas oma elektrivõrku Rootsis, tehingu hind ulatub allikate sõnul 6 miljardi euroni, vahendavad Soome uudistekanalid.

Yle.fi vahendab, et tehingu toimumist on kinnitanud kolm anonüümset allikat, kelle sõnul leiab müügitehing aset juba sel kuul.

Kõnealune müügitehing oleks jätkuks Fortumi varasematele müükidele, mille käigus on omanikku vahetanud ettevõtte Soomes ja Norras asunud elektrivõrgud.

Kauppalehti hinnangul  ilmestavad elektrivõrkude müügitehingut energiaturgude üldist trendi ning Euroopa energiafirmad müüvad oma võrke, kuna soovivad vähendada elektrienergia madalast hinnast tingitud võlgnevusi. Samal ajal keskenduvad ettevõtted energiatootmise ja taastuvenergiaga seotud projektidele.Varem müüs Fortum oma Norra elektrivõrgu 340 miljoni ja Soome elektrivõrgu 2,6 miljardi euro eest.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077