Autor: Raigo Neudorf • 6. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Samsung ehitab läbi aegade kalleima tehase

Lõuna-Korea tehnoloogiaettevõte Samsung rajab pooljuhte valmistava tehase, mille ehitus maksab 11 miljardit eurot, vahendab Tekniikatalous.fi.

Samsungi tehas kerkib Lõuna-Korea pealinna Souli lähedusse ning sellest saab kõigi aegade kalleim tehaseinvesteering.

Tehase ehitus algab järgmisel aastal ning objekt valmib 2017. aastal. Tehas hakkab valmistama nutitelefonidele ja tahvelarvutitele mõeldud mälukiipe ja protsessoreid, millest suur osa võetakse kasutusele Samsungi enda toodetes.

Tekniikkatalous.fi hindab, et Samsungi investeeringut võib võrrelda Soomes palju kõneainet tekitanud Metsä Groupi planeeritava tselluloositehasega, mille hinnaks on 1,1 miljardit eurot. Olkiluoto tuumajaama kolmanda reaktori ehituse investeeringuks on samas hinnatud 8,5 miljardit eurot.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077