Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 3. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raul Kirjanen – graanulimiljonär

Raul Kirjanenile kuuluv Graanul Invest tegi möödunud aastal muljetavaldava kasvu: kui ettevõtte toodang kasvas 27%, siis müügitulu kerkis koguni poole võrra.

Värskes Äripäeva Rikaste TOPis 11. kohale asetunud Kirjanen on Baltimaade suurima puidugraanulite tootja Graanul Investi suurim omanik. Pelletitootmise juurde jõudis Kirjanen tuuleenergiaga tegelemise kaudu.

Eelmisel aastal suutis Graanul Invest tänu varasematele investeeringutele kasvatada müügitulu pea poole võrra, 130 miljoni euroni. Kokku teenis kontsern puhaskasumit 10,5 miljonit eurot.Kontserni müügitulust moodustas 92% puidugraanulite müük, ülejäänu tuli elektrienergia müügist. Puidugraanulite müügist läks 98% ekspordiks, peamised sihtturud olid Taaani, Rootsi, Itaalia ja Prantsusmaa.Graanul Invest tootis mullu ligi 750 000 tonni puidugraanuleid, mis oli 72% rohkem kui 2012. aastal. Kasv tulenes uute tootmisvõimsuste kasutuselevõtust. Eelmisel aastal alustas ettevõte ka kahe koostootmisjaama ehitust.Kui mullu oli Graanul Investi investeeringute kogusumma 14 miljonit eurot, siis sel aastal plaanitakse investeerida üle 60 miljoni euro.

Autor: aripaev. ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077