Autor: Raigo Neudorf • 26. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lada vähendab Venemaal tootmist

Venemaa autotootja AvtoVAZ plaanib Lada kaubamärgiga sõidukite tootmist järgmise 3 kuu jooksul vähendada 25 000 ühiku võrra, kuna Lada sõidukid ei lähe enam nii hästi kaubaks, vahendab Tekniikkatalous.fi.

Renault-Nissani gruppi kuuluv autotootja valmistas läinud kuul 47 100 Lada sõidukit ning 12 100 Renault’d ja Nissanit, samas on Vene turu nõudlus vähenenud.

Venemaa enimmüüdud automargi (Lada) müüginumbrid kahanesid esimese seitsme kuuga 16% ehk 220 822 sõiduki võrra. Selle aasta juulis kahanes automüük Venemaal aga koguni 23% võrrelduna möödunud aasta sama ajaga.Venemaa peaminister Dmitri Medvedev on teatanud, et riik plaanib autotööstust toetada. Samas pole veel teada, milliseid meetmeid selleks rakendatakse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077