Autor: Raigo Neudorf • 5. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomlastele kuulub maailma suurimate kruiisilaevade ehitamise au

Turu laevaehitustehases, kus hetkel käimas omanikuvahetuse protsess, on valminud mitmed maailma suurimad ja kallimad kruiisilaevad.

Yle.fi vahendab, et maailma praeguse hetkel kümnest suurimast kruiisilaevast koguni viis on valminud Turu laevaehitustehases.

Royal Caribbean Internationalile valmistatud hiiglaslikud sõsarlaevad Oasis of the Seas (2009) ja Allure of the Seas (2010) on hetkel maailma suurimad kruiisilaevad. Alused on 360 meetrit pikad, 47 meetrit laiad ning nende kõrgus küündib 65 meetrini. Mõlema laeva hinnaks kujunes enam kui 900 miljonit eurot.Mammutlaevade suurusest annab aimu tõik, et Euroopa vetest lahkumine oli laevadele juba omaette katsumuseks. Nimelt pidid laevad läbi mahtuma Taanis asuva Suur-Beldi silla alt, mille sillaava kõrguseks on täpselt 65 meetrit. Et hiigellaevad sealt läbi mahuksid, ehitati neile allalastavad korstnad.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077