Autor: Kaisa Gabral • 26. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hagari juht: talvel palkame ehk töötajaid juurde

Hagari juhi Aivar Tamme sõnul ei plaani ettevõte seoses tootmise ümberkolimisega kedagi koondada, vastupidi - ilmselt palgatakse talvel töötajaid hoopis juurde.

"Ühtegi töötajat meil plaanis koondada ei ole. Kõikidele jätkub tööd ja kui kõik läheb plaanipäraselt, siis pigem palkame talvel mõned töötajad juurde," märkis Tamm, kes alaustas ASis Hagar tööd selle aasta 10. veebruarist.

"Juba pärast paarikuist töötamist sai selgeks, et kahe tootmishoone ülalpidamine ei ole majanduslikult kasulik. Lihtsam ja otstarbekam on omada ühte ja korralikku tootmishoonet," märkis Tamm.

Hagar teatas, et alustas oma Tapal asuva tootmiskompleksi laiendamist, milleks investeeritakse 750 000 eurot. Samuti plaanitakse peale uuendatud tootmishoone valmimist tänavu novembris kõik senised Hagari Tamsalu tsehhi töötjad viia üle Tapa tootmiskompleksi.

Tamsalu tootmishoone läheb Tamme hinnangul ilmselt müüki või rendile.

Kulude kokkuhoid aitab kasumile lähemale

Hagari müügikäive oli möödunud aastal 4,75 miljonit eurot. "Hetkel on see võrreldes eelmise aasta sama perioodiga +20%, aga aasta lõpuks loodame, et see on vähemalt +25%. Samuti oleme alustanud ekspordimüüki Soome. Esialgsed müügid on küll väikesed, kuid loodetavasti need tulevikus suurenevad," kommenteeris Tamm müüginumbreid.

Kuigi möödunud aasta tõi ettevõttele 352,2 tuhande eurose kahjumi, loodab ettevõte kulude kokkuhoiuga seisu parandada. "Kõige suurem kulude kokkuhoid tuleb pärast Tamsalu tootmise Tapale kolimist," lisas ta.

ASi Hagar omanikfirma OÜ Masa Invest suuraktsionärid on Avo Kaasik ja Ingman Development Oy Ab.

"Avo Kaasik ei osale igapäevategemistes. AS Hagar nõukogu esimees on Peter Ingman ja kuna mul on temaga pikaajaline ja edukas koostöö, siis Peteriga ma suhtlen tihemini," vastas Tamm küsimusele, kui tihti suuromanikud igapäevatööga tegelevad.

Mis puutub Eesti praegusesse majanduskliimasse, siis pole see Tamme hinnangul kindlasti mitte heas seisus.

"Kahjuks ei ole Eesti majandusseis hetkel kiita. Kõikidele inimestele ei jätku tööd ning palgad on väikesed. Samas on meil suuri probleeme tööjõuga. Meil lihtsalt ei jätku piisavalt inimesi, kes oskaksid ja tahaksid tööd teha. Ühesõnaga on raske, aga ega me nurise. Loodetavasti läheb olukord peagi paremaks, ja mitte ainult Tallinnas," kommenteeris Tamm üldist olukorda.

Ta lisas, et nende ettevõtte omanike usku Hagarisse näitab juba ka see, et nad on otsustanud investeerida sinna suuri summasid. "Loomulikult olen ma omanikega ühel meelel," lisas Tamm.

 

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077