Autor: Rainer Saad • 18. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lada tootja kaotab 13 000 töökohta

Venemaa suurim autotootja AvtoVAZ teatas, et kaotab kulude kokkuhoiu ja nõrkade Lada müüginumbrite tõttu 13 000 töökohta.

Eelmisel aastal kukkus AvtoVAZ kahjumisse, kuid nüüd loodab tegevjuht Bo Andersson kokkuhoiumeetmete ja ümberkorraldustega autotootja kasumisse tuua. Varem on suutnud Andersson kahjumist välja tuua Vene busside ja veokite valmistaja Gazi.

Selle aasta alguses teatas AvtoVAZ koondamistest, kuid siis räägiti 7500 töökoha kaotamisest. AvtoVAZis kuulub Renault-Nissanile enamusosalus ning 13 000 töökohta kaotatakse autotootja Togliatti tehases.

„2014. aasta lõpuks on töötajate koguarv Togliatti tehases umbes 53 000,” teatas AvtoVAZ Reutersile.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077