Autor: Indrek Kald • 10. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tahab suurendada toidukauba eksporti Hiinasse

Eesti toidutootjail on suur huvi praegusest enam Hiina turul kanda kinnitada, pakkudes sinna senisest palju mitmekülgsemat kaubavalikut.

Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sullingut Hiina-visiidil saatvad ametnikud arutasid täna Pekingis Hiina toiduimpordi ohutuse ametkonna asejuhi Bi Kexiniga Eesti põllumajandustoodete eksporti Hiina.

"Eesti toidukauba eksport Hiina on tõusmas arvestatavaks teemaks," ütles veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel. "Meie toidutootjatel on selge huvi praegusest enam Hiina turul kanda kinnitada," lisas ta pressiteates.

Kui praegu eksporditakse Hiina põhiliselt krevette, kalatooteid, mett ja mustikaid, siis Pärteli sõnul oleks Eesti tootjatel suur huvi viia Hiina turule ka piimatooteid, kana- ja sealiha, veiseliha, maheteravilja ja valmistoite.

"Tänasime oma Hiina kolleege hea koostöö eest kalaettevõtete tunnustamisel ja andsime Eesti põllumajandustoodete ekspordihuvist põhjaliku ülevaate. Hiina pool kinnitas, et Eesti esitatud materjalid teistele loomsete toodete ekspordiks on läbivaatamisel ja loodetakse positiivset tulemust," lisas Pärtel.

Põllumajandusministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Illar Lemetti, välissuhete osakonna juhataja Ruve Šank ning veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel on 12. juunini koos väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sullingu delegatsiooniga visiidil Hiinas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077