Autor: Raigo Neudorf • 2. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AS Estanc tutvustab oma uut ja moodsat tootmishoonet

Mai alguses käisime külas ASil Estanc, kes tutvustas Jüri tööstuspargis asuvat uut ja moodsat tootmishoonet. Kuna huvi Estanci tootmishalli vastu osutus oodatust suuremaks, saavad huvilised Estanci kogemusega taas tutvuda septembri alguses.

Tööstuslikke mahuteid tootev AS Estanc avas möödunud aastal Jüris uue tootmishalli, millesarnast pole Eestis varem nähtud. Hoone on eriline mitmel põhjusel. Näiteks pole ASi Estanc juhatuse liikme Vaido Palmiku teada viimase paarikümne aasta jooksul Eestis ehitatud ühtegi tootmishoonet, kus oleks võimalik tõsta 100-tonniseid raskusi. Samas oli Estancil projekteerijatele-ehitajatele veel üks omanäoline soov: uuel tootmishoonel peab olema põrandaküte.

„Meie soov oli, et uues hallis oleks jalge alt soe. Alguses naerdi selle peale,“ on Palmik varem öelnud.Tänaseks ongi Estanci tootmishoone põrandal, mis peab muuhulgas taluma 200-tonnist koormust, olemas ka põrandaküte. Kokku läks uue tootmishoone ehitamine Estancile maksma 4,3 miljonit eurot, investeering seadmetesse ulatus aga 3,2 miljoni euroni.

Kuidas on Estanci uus tootmishoone end õigustanud ning milline oli selle rajamisega seotud köögipool, saab kuulata-näha 5. septembril toimuvas Äripäeva Tööstuse klubis „Milliseid eeliseid ja ohte loob uue tootmishoone rajamine?“ ja juhatuse esimees Vaido Palmik.

Klubis tutvustavad Estanci kogemusi ettevõtte nõukogu esimees Raigo Tammo

Tööstuse klubi toimub 5. septembril 2014 ASi Estanc Jüri tootmishoones (Põrguvälja tee 5a, Rae vald). Klubis osalemine maksab 69 eurot (koos km-ga 82,80 eurot). NB! Praeguseks on klubi välja müüdud!

Klubi päevakava:

Tööstuse klubi ASis Estanc: Milliseid eeliseid ja ohte loob uue tootmishoone rajamine?

5. septembril 2014, AS Estanc Jüri tootmishoone, Põrguvälja tee 5a, Rae vald

10.00 – 10.15 Kogunemine

10.15 – 11.00 Miks otsustas AS Estanc võtta riski ja rajada endale uus tootmine?11.00 – 12.00 Tutvumine AS Estanc uue tootmishalli ja tootmisega12.00 – 12.45 Uue tehase rajamisega seotud õppetunnid ja soovitused12.45 – 13.00 Klubi kokkuvõte

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077