Kui palju teenib tootmisjuht, keevitaja ja mehaanik?

CV Keskus avaldas  ülevaate palgatasemetest populaarsematel ametialadel, millest selgub, et näiteks tootmisjuhi keskmine brutopalk edestab nii finantsspetsialisti kui müügijuhi oma.

CV Keskus teatas, et riigieksamitele registreerus tänavu üle 10 500 eksaminandi ning paljud neist peavad lähiajal langetama otsuse, mis suunas edasi liikuda. Kindlasti mõjutavad antud otsust mitmed tegurid ning üheks neist on ka keskmine palgatase soovitud ametialal.

„Seepärast toomegi välja Eesti populaarseimad ametialad vastavalt statistikaameti rahvaloendusele ning nende palgatasemed vastavalt CV Keskuse palgapäringule 2014 aasta esimese nelja kuu lõikes,“ teatas ettevõte.

„Tänavu on suurim nõudlus küll spetsialistide ja oskustööliste järele, kuid populaarsed ametialad oma sisult püsivad, vaatamata sellele, et ametinimetuste sõnastused kergelt muutuvad“, lisas CV Keskuse turundusjuht Henry Auväärt.

„Lisaks peab andmeid lugedes meeles pidama, et palgatase sõltub ikkagi väga tugevalt ka konkreetsest ametikohast. Vastutus suurettevõtte juhi assistendil või juhiabil on kohati võrdväärne mõne keskmise suuruse ettevõte keskastmejuhi vastutusalaga. Lisaks arvestab palgapäring ka tööotsija palgasoove“.

Ametikohad on reastatud keskmiste brutokuupalkade järgi ning statistika pärineb CV Keskuse palgapäringust. Palgapäring arvestab tööotsija oodatavat palka, reaalselt makstavat palka ning tööpakkumistes pakutavat palka.

Andmed põhinevad 2268 tööandja palgapakkumisel ja tööotsija palgasoovil, mis on sisestatud perioodil jaanuar 2014 – aprill 2014.

 

 

 

Osale arutelus

  • Raigo Neudorf

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara