Autor: Raigo Neudorf • 21. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektri hinda mõjutab enim lepingu sõlmimise hetk

OÜ Energiaturg tegevjuhi Pirmin Tamme sõnul mõjutab ettevõtete jaoks elektrienergia hinda kõige enam ajaline hetk, millal elektri müüjaga leping sõlmitakse.  Tamme sõnul puudutab see just fikseeritud hinnaga lepinguid, mitte börsipakette.

„Ükskõik kui suur või väike te olete, ükskõik kui hästi te elektrihanke koostate – kui te sõlmite lepingu valel ajal, on teie kaotus oluliselt suurem kui õigel ajal sõlmitud lepingul. See ongi elektrihanke puhul kõige tähtsam asi,“ märkis Tamm.

Ta tõi näite 2013. aasta tulevikutehingutest, kus elektrienergia megavatt-tunni hinnavahemik kõikus 5 euro ulatuses ehk vahemikus 38,4-43,35 EUR/MWh.„See 5 eurot on tegelikult juba üle 10 protsendi teie lõpphinnast ehk juba üle kümne protsendi mõjutab hinda ainuüksi lepingu sõlmimise hetk. Näiteks oli möödunud aastal elektrienergia megavatt-tunni miinimumtase (38,3 MWh) juuni keskel, maksimumtase jäi aga oktoobri keskele,“ selgitas Tamm.Pirmin Tamm esines 15. mail toimunud Tööstusuudiste seminaril „Kuidas kasvatada efektiivsust tootmises?“ ettekandega „Millised on elektrienergia grupiostu eelised ja ohud?“

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077